REGULAMENT DE ORDINE INTERIOARĂ
REGULAMENT DE ORDINE INTERIOARĂ
Misiunea casei corpului didactic este de a promova inovatia si reforma in educatie, de a asigura cadrul pentru dezvoltarea personala si profesionala a personalului din invatamantul preuniversitar, in corelatie cu standardele profesionale pentru profesiunea didactica, standardele de calitate si competentele profesionale, precum si in conformitate cu politicile si strategiile nationale in domeniul educatiei.
In contextul racordarii României la standardele Uniunii Europene, Casa Corpului Didactic Iasi doreste:
Conform Legii Calitatii, Casa Corpului Didactic Iasi se defineste prin capacitatea sa de autoevaluare, dezvoltare si promovare a culturii organizationale, de relationare cu mediul cultural, social si economic din comunitate.
VALORI:
Casa Corpului Didactic Iasi doreste sa devina un model, iar calitatea programelor oferite sa-i confere acest statut.
Noi suntem altfel... pentru că:
Casa Corpului Didactic Iasi doreste sa devina:
Casa Corpului Didactic Iaşi, aşa cum o cunoaştem astăzi, a luat fiinţă pe data de 31 mai 1971, sediul iniţial fiind in Iaşi, Str. Nicolae Balcescu, Nr. 26.
Printre activităţile Casei Corpului Didactic din acea perioadă se numără conferinţele pe diverse teme, expuneri, întâlniri, schimburi de experienţă, activităţi ale comisiilor pe specialităţi, informări ştiinţifice, cercuri de artă, cerc foto, prezentări de film, activităţi de club, vizite la şcolile din judeţ, cursuri de instruire psihopedagogică cu directori, şedinţe de lucru cu metodişti, cercuri pedagogice, simpozioane, excursii de documentare în ţară şi străinătate ş.a.
La sfârşitul anului 1983, Casa Corpului Didactic Iaşi se mută în sediul nou din Strada Octav Botez, Nr. 2A, unde funcţionează şi în prezent.
În luna octombrie 1986, casele judeţene ale personalului didactic îşi încetează activitatea. Activitatea de informare ştiinţifică, politico-ideologică şi de perfecţionare metodică a cadrelor didactice din învăţământul preşcolar, primar, gimnazial, liceal, profesional şi de maiştri a fost preluată şi îndeplinită direct de inspectoratele şcolare judeţene.
„Momentul – octombrie 1986” este prezentat drept un moment de mare amărăciune de către cei care l-au trăit. Oamenii au primit ordin să plece la catedra rezervată, imediat după predarea gestiunii, iar bibliotecarii, fie şi-au ghilotinat biblioteca cu mâinile proprii, fie s-au transferat cu tot cu cărţi pe la câte o şcoală sau liceu, de unde au primit ordin să nu împrumute cărţi dascălilor, pentru că biblioteca aparţinea acum „şcolii”.
Una dintre măsurile salutare ale Ministerului Învăţământului şi Ştiinţei, după Revoluţia din 1989, a fost aceea de reînfiinţare a caselor corpului didactic. Astfel, după patru ani de „dispariţie”, la data de 15 ianuarie 1990, casele corpului didactic îşi reiau activitatea.
La 20 martie 1990, Ministerul Învăţământului repune în drepturi Casa Corpului Didactic prin Ordinul Nr. 9867/1990.
STIMAȚI COLEGI PROFESORI DE LIMBA ENGLEZĂ, Ne face o deosebită plăcere să vă invităm la SEMINARUL pe care Uniscan Grup Educațional îl organizează în parteneriat cu CCD Iași și ISJ...
COMUNICAT - Sustenabilitatea proiectului „CURRICULUM RELEVANT, EDUCAȚIE DESCHISĂ pentru toți” - CRED, cod SMIS 2014+: 118327, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, beneficiar Ministerul Educaţiei...
Casa Corpului Didactic „Spiru Haret” Iași susține dezvoltarea competențelor digitale prin proiectul „Clasa Viitorului – Pedagogie Digitală”
Twinkle Star, în parteneriat cu Casa Corpului Didactic, vă invită să participați la Cursul GRATUIT de Limba Engleză pentru Învățători – Nivel A1-A2 (începători)! Detalii curs: Durată: 10 ore (5...
Pentru a evoca evenimentele petrecute la 24 ianuarie 1859, Casa Corpului Didactic „Spiru Haret” Iași vă invită joi, 23 ianuarie 2025, începând cu ora 14.00, la Activitatea „Unirea Principatelor Române”.În...
Apel selectie formatori CRED_Regiunea Nord-Est
Chestionarul privind analiza nevoii de formare a personalului didactic și didactic auxiliar
Chestionar - Comisie de mentorat didactic și formare în cariera didactică (CMDFCD)
Iași, Strada Octav Botez, 2A
700116, ROMÂNIA
fix: +(40) 232 210 424 mobil: 0733 019 244
fax: +(40) 232 267 731
ccdiasi@gmail.com